Inspiration til anvendelse af MIEs DELIs "sylt"
Da ingen af mine sylteprodukter ses i konventionelle butikker, og da flere af dem i højere grad er beregnet som tilbehør til fx fisk, kød og ost end på at smøre på et rundstykke, kommer der her nogle tips til anvendelse:
Granskudgelé
God til kogt/grillet fisk eller bare på et stykke franskbrød m/ smør
Geleer m/ citronverbena, løvstikke og/eller ananassalvie
Gode til fisk, kød og fjerkræ
Chilimarmelade (gul eller rød)
Som tilbehør til en steg eller kogt/grillet fisk - eller bare smurt tyndt ud på en skive lækkert brød
Tomatmarmelade m/ lime og appelsin
Ost eller kød
Æblesirupper m/ rosmarin eller mynte
Prøv dem til lam, fisk, æblekage eller is/pandekager
Citronchilisirup
Middel styrke og meget aromatisk. Fantastisk (siger mine kunder) til enhver form for fisk eller ud over en blandet salat sammen med lidt citronsaft
Havtornsirup
God på skyr/ymer, is m/ pandekager eller som pift i/på en lagkage m/ abrikoser eller hindbær, flødeskum og fx kandiserede mandler (prøv at pynte med violette hornvioler & orange morgenfrueblade - der vil ikke være et øje tørt!)
Hybenrosesirup
Lækker på is, kager eller i en drink m/ hvidvin eller champagne ("rosenkir")
Hindbærsirup
Som ovenfor under havtornsirup og hybenrosesirup
Amarenaeddike
Egenproduceret rødvinseddike m/ italienske, stærkt aromatiske amarenakirsebær - helt suveræn til julerødkålen
Granatæble-, hindbær- og jordbæreddiker
Alle gode i en smuk grøn salat med en god olivenolie (prøv at "drizzle" eddiken på i dråber i stedet for at blande den med olie - det giver et smukt resultat med de røde dråber)
... ELLERS SPØRG LØS VIA E-MAIL!
_____________________________________________________________________________________
LIKØRER, DER MED FORDEL KAN SERVERES ISKOLDE:
Limoncello
Chokolade m/ appelsin
Ingefær
Hyldeblomst
Rabarber
Mynte